0644167251
marieke@agilecoach.guide

Is zelfsturing hetzelfde als je handen er vanaf trekken?

Is zelfsturing hetzelfde als je handen er vanaf trekken?

MARIEKE HEINS

‘Maar als ik niet zeg hoe het moet, dan komt het nooit goed’ of ‘Ik heb ze echt de kans gegeven om het zelf te doen, maar nu ik de eerste resultaten zie kan ik niets anders doen dan ze vertellen wat ze moeten doen’.

Al het begin is moeilijk. Zeker voor traditionele organisaties die de gedurfde (én terechte) overstap maken naar meer verantwoordelijkheid bij de teams. Want er wordt niet alleen veel gevraagd van de mensen in de teams, ook het management moet in een veranderende organisatie zich anders leren te gedragen.

Bovenstaande uitspraken kom ik veel tegen in mijn praktijk. Managers die zich niet wilde bemoeien met hun team omdat ze agile zijn gaan werken. En dan mag immers je als manager niet zeggen hoe iets moet.

Echter, hier wordt een denkfout gemaakt. Tegen een team zeggen dat ze zelf verantwoordelijk zijn, maakt ze nog niet dat ze dit ook aan kunnen.

Je moet als manager kijken naar wat je team nodig heeft. En jezelf, maar ook het team als doel geven om zelf organiserend te worden. En daar met elkaar naar groeien. Dus op dag 1 mag je als leidinggevende nog best je bemoeien met je team of met de aanpak. Of misschien ook wel niet. Wat je doet is kijken naar de taakvolwassenheid van je team of de individuele leden. En de vrijheid die je geeft pas je hier op aan.

De makkelijkste vergelijking hierin geef ik je met mijn auto. Ik heb een zoon van 2, en hij is in de auto behoorlijk taakONvolwassen als het gaat om de omgang met de deurklink. Ik heb zijn vrijheid behoorlijk beperkt door het kinderslot aan te zetten. Echter, het komt voor dat ik mijn zoons stoeltje voorin zet en dan zit mijn vriend wel eens achterin. Mijn vriend beschouw ik als behoorlijk taakvolwassen als het gaat om de deurklink van de auto (andere deurklinken trouwens ook…). Maar instappen gaat zonder herinnering aan het kinderslot, echter bij uitstappen zie ik dan altijd zijn gefrustreerde hoofd dat hij de deur niet open kan krijgen.

Belangrijk hierbij is om te beseffen dat mijn vriend té beperkt wordt in zijn vrijheid ten opzichte van zijn taakvolwassenheid, en dat frustreert. En mijn zoon zit veilig in de auto dankzij diezelfde vrijheidsbeperking. En dit is wat er ook bij jou in je team gebeurt.

Afhankelijk van de taak, afhankelijk van de persoon en/of het team is een bepaalde manier van aansturen nodig. En daar dien je je als manager op aan te passen, en te zorgen dat dit zich ontwikkeld.

Maar mag je je als manager dan helemaal niet meer met je team bemoeien? Dat is absoluut niet het geval, maar zorg dat het relevant is én gericht op groei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *