0644167251
marieke@agilecoach.guide

38 simpele stappen naar eigenaarschap in je team – deel 1

38 simpele stappen naar eigenaarschap in je team – deel 1

Kan je iets nog simpel noemen als je er 38 stappen voor nodig hebt? En zou het lukken met 38 stappen? Heel veel mensen zijn op zoek naar de sleutel die leidt tot dat eigenaarschap. En terecht. Het is leuker voor mensen om te werken bij bedrijven waar ze daadwerkelijk iets betekenen voor de organisatie en voor de klanten. En ook voor een bedrijf; als je de sleutel weet naar de maximale inzet van denk- en doekracht. Dan ga je vliegen.

Maar toch blijkt het moeilijk. Terwijl iedereen eigenaarschap in zich heeft. Ik bedoel, thuis verzorg je toch ook de plantjes (ik niet trouwens…) of doe je de boodschappen zodat iedereen te eten heeft (ik wel). Hoe kunnen we dan met elkaar zorgen dat ons werk echt betekenis heeft en we ons maximaal inzetten voor onze klanten. Het is een moeilijke vraag en ik denk niet dat de oplossing in de 38 simpele stappen zitten. Maar ik heb wel wat tips voor je.

Afgelopen zomer was mijn vriend een week weg. Ik was alleen met onze kinderen. En aan het einde van de week kwamen zijn ouders bij ons. Mijn schoonmoeder kwam binnen, groette de kinderen en keek verschikt in de tuin. Ik had alles laten verpieteren. Het gras was uitgedroogd, de groenten in de kas hadden geen levensvreugd meer en de bloemen…. na ja, je begrijpt het. De kinderen daarentegen.. weldoorvoed, vrolijke, goed ingesmeerde (ja, het was warm) moppies. En dat is denk ik de kern van eigenaarschap. Ik geef niet om de tuin, wel om mijn kinderen.

Intrinsieke motivatie is nodig voor het nemen van eigenschap. Volgens de zelfdeterminatie theorie van Deci en Ryan bestaan de basisbehoefte van mensen uit 3 onderdelen: verbondenheid, competentie en autonomie.

En dat is precies waar het bij mij en onze tuin misging. Ik had alle vrijheid (autonomie) om de tuin te verzorgen, ik maak de aanname dat ik ook de competentie had. Alhoewel ik dat moet splitsen, wel de competentie om water te geven, niet de competentie om de urgentie ervan te zien. En verbondenheid met de tuin? Volledige afwezig in mijn geval.

Bedenk dit nu eens voor je team. En dit kan je doen per team, maar ook per teamlid. Waar staan zij op deze drie basisbehoeftes. Als jij of jullie samen dat bedenken, dan is de volgende stap om samen te bedenken wat er nodig is om dit te groeien.

Elke vrijdag verstuur ik de #verbetervrijdag mail. Een mail met tips en inspiratie om te verbeteren. Voor jezelf en je team. Ook ontvangen? Schrijf je in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *